Ecowell

Ecowell -energiapaalut

Edullisempi kuin maalämpökaivot

 

Ecowell-energiakeräimet asennetaan rakennuksen perustamisessa käytettävien teräspaalujen sisälle, joten ei tarvita lainkaan maalämpöporauksia.

LUE LISÄÄ
Ecowell

Ecowell -energiapaalut

Soveltuu myös pohjavesialueille

 

Ecowell-energiakeräimet soveltuvat maalämmön hyödyntämiseen myös pohjavesialueilla mihin ei saa porata maalämpökaivoja.

LUE LISÄÄ
Ecowell

Ecowell -energiapaalut

Lähes ilmainen viilennys

 

Ecowell-energiakeräimet tuottavat kesäaikaisen lattiaviilennyksen kiinteistöön ja asuntoihin pelkän kiertovesipumpun avulla.

LUE LISÄÄ
Ecowell

Energiapaaluilla hyödynnetään maalämpöä ja maakylmää

Ecowell-energiakeräimet ovat kustannustehokas maalämpöjärjestelmä uusiin rakennettaviin pientaloihin, rivitaloihin, kerrostaloihin, hotelleihin, ravintoloihin, uimahalleihin, sairaaloihin sekä teollisuuteen.

 

Ratkaisu soveltuu myös pohjavesialueille, johon ei saa porata perinteisiä maalämpökaivoja.

 

Lisäksi sillä voidaan tuottaa kesäaikainen viilennys kiinteistöön ja asuntoihin hyvin pienellä sähkönkulutuksella. Ecowell-järjestelmä suunnitellaan ja mitoitetaan kohdekohtaisesti ja se toimitetaan asennettuna sekä käyttöönotettuna asiakkaalle.

Energiapaaluilla hyödynnetään maalämpöä ja maakylmää

Mikä on energiapaalu?

 

Teräspaalu aktivoidaan energiapaaluksi asentamalla sen sisään Ecowell-energiakeräin. Ecowell-energiakeräimet valmistetaan yhtenäisestä PEX-muoviputkesta, jolloin siinä ei ole hitsattuja tai mekaanisia liitoksia, joten se on tiivis ja käyttöturvallinen myös pohjavesialueilla. Ecowell-energiakeräimissä käytetään ainoastaan happidiffuusiosuojattuja muoviputkia, joiden ansiosta valmis järjestelmä on valmistuttuaan täysin ilmatiivis, eikä siitä liukene maalämpöliuosta maaperään. Tämä vähentää järjestelmän huoltotarvetta poistamalla tarpeettomat liuoslisäykset.

 

Miten energiapaalu toimii?

 

Energiapaalun aktivoinnin yhteydessä teräspaalun sisään pumpataan täyteaine lämmönsiirron parantamiseksi. Energiapaalujen täyteaineena käytetään betonia, kivituhkaa tai siihen erityisesti soveltuvaa täyteainetta. Lopuksi Ecowell-energiakeräimet täytetään joko puhtaalla vedellä tai vesi-alkoholiliuoksella riippuen teknisestä toteutuksesta. Liuos toimii lämmönsiirtäjänä maasta, jolla tuotetaan kiinteistöön lämmitystä ja viilennystä. Ecowell-energiakeräimet kytketään jakotukkeihin, jotka sijoitetaan rakennuksen alapohjaan tai lämmönjakohuoneeseen, jotka kytketään maalämpöpumppuun.

 

Hyödynnä myös maakylmä!

 

Hyödynnä Ecowell-energiakeräimet myös kylmän lähteenä kiinteistön viilennyksessä.

Kysy lisää meiltä!
Ecowell

Ecowell® energiapaalut käytössä

Tutustu referensseihimme.

Ecowell

Omakotitalo Suutarila, Helsinki

Helsingin Kontulassa valmistui energiapaalukohde. Tähän komeaan hirsistä rakennettavaan minitaloon urakoitiin kesällä 2019 energiapaaluihin perustuva maalämpöjärjestelmä. Syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana kohteessa tehtiin myös lämmitys- ja viilennysjärjestelmien asennustyöt.

LUE LISÄÄ
Ecowell

Minitalo, Helsinki

Helsingin Kontulassa valmistui energiapaalukohde. Tähän komiaan hirsistä rakennettavaan minitaloon urakoitiin kesällä 2019 energiapaaluihin perustuva maalämpöjärjestelmä. Syksyn 2019 ja kevään 2020 aikana kohteessa tehtiin myös lämmitys- ja viilennysjärjestelmien asennustyöt.

LUE LISÄÄ
Ecowell

Kuntosali Sun-Sali, Aura

Kohteen energiapaalukenttä valmisteltiin syksyllä 2019, lattialämmitys- ja viilennysjärjestelmän putkitustyöt suoritimme helmikuussa 2020 ja maalis- huhtikuun aikana suoritimme lämmönjakohuoneen asennustyöt.

LUE LISÄÄ
Ecowell

Energiapaaluasennus Lammi Tassu -perustukseen

Tämä uusi omakotitalo lämpenee uudesta pitäen ympäristöystävällisesti maalämmöllä. Asiakas voi myös halutessaan hyödyntää kohteen koko potentiaalin hyödyntämällä myöhemmin myös maakylmää.

LUE LISÄÄ
KAIKKI REFERENSSIT
Ecowell

Usein kysytyt kysymykset

Pienin Ecowec-hybridivaihdin on suunniteltu noin 10–30 asunnon kohteisiin, joten tuote ei sovellu esimerkiksi yksittäisiin omakotitaloihin. Toisessa päässä rajaa ei ole, sillä lämmönvaihtimia voidaan kytkeä useampi samaan järjestelmään.

 

Mutta mitä eroa on lämmönvaihtimella ja hybridivaihtimella? Kuinka paljon jätevedestä voidaan saada energiaa talteen? Kuinka kauan kestää, että lämmönvaihdin on maksanut itsensä takaisin? Tutustu tuotteidemme usein kysyttyihin kysymyksiin!

LUE LISÄÄ